Så här enkelt är det | Personlig service till fastpris | Vanliga frågor & svar

Lagerbolag

Lagerbolag passar perfekt för dig som snabbt och enkelt vill komma igång med din nya verksamhet.

 Köp lagerbolag till vårt fasta pris och få personlig service på köpet.

Valfritt räkenskapsår och aktiekapital (minst 25 000 kr).
Snabb tillgång till organisationsnummer.
Skriv under med BankID.
Pris 3 700:-*
* Pris exkl. moms och Bolagsverkets avgifter om 3 300 kr/3 500 kr.

Kort om lagerbolag

Fördelen med att köpa ett lagerbolag är att du redan från start har ett organisationsnummer. Det betyder att du slipper vänta på Bolagsverkets handläggningstider. Tillgången till det färdiga lagerbolaget gör att du snabbt kan komma igång med verksamheten. Ett lagerbolag är ett redan registrerat aktiebolag som inte bedriver någon verksamhet. Det bildas bara för att säljas vidare till ny ägare. Våra lagerbolag heter Calico, följt av ett löpnummer, och har registrerats löpande – ända sedan 80-talet! För dig som har tid att vänta på ett organisationsnummer kan vi istället erbjuda nyregistrering av aktiebolag.

Frågor? Kontakta oss!

Camilla Lind

Frida Melander Vängbo

Så här enkelt är det!
Så här enkelt köper du våra lagerbolag
 1. Skicka in din beställning. Du får instruktioner för att öppna ett bankkonto och bolagshandlingar av oss.
 2. Öppna ett bankkonto och sätt in aktiekapitalet. Skicka bankintyget till oss och skriv under bolagshandlingarna.
 3. Du får generalfullmakten och är nu bolagets nya ägare. Ditt ärende för registrering av nytt företagsnamn, styrelse och bolagsordning skickas till Bolagsverket.
 4. Ändringsärendet registreras. Du får en bolagspärm som innehåller bolagets nya registreringshandlingar och aktiebok.
Lugn, Vi hjälper dig

Personlig service till fastpris

 • Vi hjälper dig gärna med att fylla i beställningen – oavsett om du behöver rådgivning kring företagsnamnet, verksamhetsbeskrivningen eller information om olika val.
 • Vi upprättar alla bolagshandlingar som krävs! Både för köpet av lagerbolaget och för registrering av de nya uppgifterna hos Bolagsverket.
 • Vi står alltid som ombud i ändringsärendet hos Bolagsverket och ger dig självklart hjälp och rådgivning under hela processen.
 • Vi tar inget extra för tillval. Välj valfritt aktiekapital eller räkenskapsår, ändra aktieslag, gör uppdelning eller sammanläggning. Vi fixar det!
 • Vi finns alltid ett telefonsamtal, mail eller ett Teams-möte bort. Inga frågor eller funderingar är för stora eller för små!
För att köpa bolag
behöver du
 • Minst 25 000 kr i aktiekapital.
 • Minst en styrelseledamot och en styrelsesuppleant.
 • Minst ett förslag till företagsnamn och verksamhetsbeskrivning.

Vanliga frågor och svar om våra lagerbolag

Det är egentligen två frågor utifrån behov:

 • Generalfullmakten får du när banken utfärdat ett bankintyg som påvisar att insättningen av aktiekapitalet i lagerbolaget är gjord. Tidsåtgången innan du får generalfullmakten beror alltså på hur lång handläggningstid din bank har.

 • Nytt företagsnamn, styrelse och bolagsordning registreras hos Bolagsverket utefter deras handläggningstider. Ändringsärendet skickas in när vi får bankintyget av dig.

Hur lång tid det tar från beställning till registrering beror på bankens handläggningstid (den tid det tar att få ett bankintyg) plus Bolagsverkets handläggningstid (ca 2-4 veckor).

Vi har inga handläggningstider. Beställning/material som inkommer till oss hanteras i regel samma dag.

Efter att vi fått din beställning skickar vi dig instruktioner och en bankfullmakt att ta med/bifoga till banken. Du kontaktar valfri bank och öppnar ett företagskonto för lagerbolaget. På kontot ska aktiekapitalet sättas in (minst 25 000 kr). Banken ska sedan utfärda ett bankintyg på insättningen. 

Ja, så länge inte ärendet är inskickat/registrerat hos Bolagsverket kan vi ändra i bolagshandlingarna. Vi tar inget extra betalt – vi ser hellre att det blir rätt.

 

Vi kan aldrig lova att ett företagsnamn kan registreras. Det är alltid Bolagsverket som fattar beslutet efter deras granskning. Vi kan däremot hjälpa dig att kolla upp ev. hinder i förväg och att namnförslaget är registreringsbart. Hör av dig! 

Vi hanterar ärende för ärende och lägger ner hjärta och själ i alla våra beställningar. Vi som handlägger lagerbolag har lång erfarenhet att hantera både enklare och mer komplicerade lagerbolagsärenden. Vi tror på att underlätta så mycket som möjligt för dig som kund och är därför både flexibla och lösningsorienterade. Vårt finaste hedersbetyg är när våra kunder rekommenderar oss från mun till mun. Vi tror på transparens och därför kan du gå in på vår Trustpilot-sida för att ta del av våra kunders omdömen.

Slutprodukten är densamma – ett skräddarsytt aktiebolag utefter dina önskemål. När du köper ett lagerbolag kan du snabbt ansöka om F-skatt, moms och/eller arbetsgivarregistrering. På så sätt kan du kicka igång verksamheten och teckna eventuella avtal. Allt detta kan göras avsevärt mycket snabbare vid köp av lagerbolag än vid nyregistrering av aktiebolag. Är det däremot viktigare att styrelsen och företagsnamnet registreras kan det i vissa fall gå snabbare att nyregistrera ett aktiebolag. Hör av dig till oss om du har eventuella frågor och vill veta kötider hos Bolagsverket. Då kan vi tillsammans komma fram till den bästa lösningen för dig.

Nej, eftersom lagerbolaget aldrig bedrivit någon verksamhet kan de varken ha F-skatt, moms och/eller arbetsgivarregistrering.

Nej, våra lagerbolag har aldrig bedrivit någon verksamhet och kan därför inte ha någon ”rating”. 

Vi har dock ett fåtal lagerbolag med några år på nacken som blivit kvar. Kontakta oss om du är intresserad av ett gammalt lagerbolag med bokslut.

PS. Vi har fortfarande kvar några gamla lagerbolag som har organisationsnummer 556.

Ja, det är inga problem. Kontakta oss så upprättar vi en bekräftelse på avskrivningen. 

För ej fullföljt ärende debiterar vi 600 kr (exkl. moms) för nedlagd tid.