Likvidera aktiebolaget innan årsskiftet

man walking while holding black coat

Nu är det hög tid att besluta om likvidation för aktiebolag med kalenderår som räkenskapsår, ifall du vill undvika att behöva göra ytterligare en årsredovisning med medföljande kostnader innan bolaget upplöses. En likvidation tar normalt sett 7 – 8 månader att slutföra.

Skicka in din beställning till oss senast den 31 mars för att vara säker på att likvidationen ska hinna avslutas innan årsskiftet.

Vi tar fram alla handlingar som behövs för att likvidationen ska registreras enligt Aktiebolagslagen och sköter all kontakt med Bolagsverket. Därtill utses en av Heinestams erfarna likvidatorer till likvidator som ansvarar för bolaget under hela likvidationsprocessen, vilken slutar med utskiftning av bolagets tillgångar och upplösning av bolaget.

Heinestams Bolagstjänst AB är enligt officiell statistik från Bolagsverket näst störst på likvidationer i Sverige. Vi har 26 års erfarenhet av likvidationer och har utfört omkring 5 000 likvidationer vilket gör oss till en trygg samarbetspartner för alla typer av likvidationer. Med andra ord kan du vara säker på att vi gör vårt yttersta för att din likvidation utförs snabbt, smidigt och säkert.

Läs mer om likvidation

Likvidation eller snabbavveckling?

Det finns en brytpunkt kring 300 000 kr i eget kapital då det blir mer ekonomiskt fördelaktigt att genomföra en likvidation istället för snabbavveckling. Det är dock ofta många fler faktorer som väger in i vilket tillvägagångssätt som blir bäst för bolagets ägare. Därför lämnar vi gärna offert på både likvidation och snabbavveckling så att bolagets ägare kan välja den metod som är mest lämplig.

Vid val av snabbavveckling köper vi upp aktiebolaget och avvecklar det sedan genom likvidation.

Läs mer om snabbavveckling

Frågor?

Ring oss! 090-704190 eller fyll i formuläret och skicka, så kontaktar vi dig.

Enkelt kontaktformulär (startsidan)